Communication Skills class 9 MCQ | MCQ on Communication Skills Class 9

Communication Skills Class 9 MCQ | MCQ on Communication Skills Class 9 | Class 9 Computer Chapter 1 Communication Skills MCQ

Communication Skills class 9 MCQ | MCQ on Communication Skills Class 9

 

Communication Skills class 9 MCQ

Q1- The most effective way of communicating
a) Written
b) Verbal
c) Both of above
d) None of the above
Ans:- A

Q2- Barriers to written communication can be
a) Language
b) Expressions
c) Verbal
d) None of the above
Ans:- A

Q3- What do you think is necessary to perform a specific job in the desired manner?
a) Advice
b) Administration
c) Management
d) All of the above
Ans:- A

Q4- The different kinds of listing are as follows:
a) Disseminative
b) Evaluation
c) Emphatic
d) All
Ans:- D

Q5- The full form of the abbreviation CEO is
(a) Chief Electricity Officer
(b) Chief Executive Officer
(c) Common Executive Officer
(d) Chief Executive Official
Ans: B

Q6- Agenda is also called ___
(a) Thought of the day
(b) Task of the day
(c) Orders of the day
(d) Terms of the day
Ans C

Q7-___ is an announcement sheet that is sent to a specific group of people.
a) Notice
b) Memo
c) Circular
d) Letter
Ans: C

Q8- The thoughts and feelings conveyed can be:
a) + Ve, -Ve
b) -Ve, indirect
c) + Ve, indirect
d) + Ve, direct
Ans:- A

Q9- Eye contact is very important in:
a) Face to face communication
b) Verbal
c) Written
d) Indirect
Ans:- A

Q10- Rooms selected for the meeting should be:
a) Well ventilated, quite adequate lighting
b) Spacious
c) Any
d) Manager’s room.
Ans:- A

Q11-Before starting any activity, it becomes necessary to stop and think about it.
a) The objective
b) The alternatives
c) Cost involved
d) All
Ans:- D

Q12- Sometimes stress can be
a) Positive promoter
b) Motivator
c) – Ve promoters
d) Both a and b
Ans:- D

Q13- ___ is the most basic type of listening
a) Comprehension
b) Discriminative
c) Evaluative
d) Dialogic
Ans: B

Q14- Elements of communication would include:
a) Channel
b) Message
c) Sender
d) All
Ans:- D
Q15- ___ describes all forms of human communication that are not verbal.
a. prosody
b. vocalics
c. haptics
d. paralanguage
Ans: D

Q16- Hearing disorder or illness etc fall into the category of
a) Physiological
b) Physical
c) Mentally
d) None
Ans:- A

Q17- Different types of barriers that can come in the way of effective communication are.
a) Physical
b) Cultural
c) Mechanical
d) All
Ans:- D

Q18- In a life span of 72 years, how much the average time is spent on working.
a) One fifth
b) One third
c) Half
d) None
Ans:- A

Q19- It is very useful in collecting dues from customers.
a) Business letters
b) Verbal
c) Personal letters
d) None
Ans:- A

Q20- “Communication” is an exchange of facts, ideas, opinions, and emotions by two or more persons. It is quoted by.
a) Newman & Summers
b) Anderson
c) Bellows
d) None
Ans:- A

Q21- Successful people reveal the value of
a) Money
b) Time
c) Knowledge
d) Information
Ans:- A

Q22- What are the principles of effective communication.
a) Clarity of objective
b) Selection of media
c) Feedback
d) All
Ans:- D

Q23- The objective of the letter can be known in one glance by reading the
a) Body of letter
b) Heading
c) Subject
d) Both a and b
Ans:- C

Q24- An organization can function as a ___ only by communicating effectively with the environment.
a) Group
b) System
c) Channel
d) team
Ans: B

Q25- The most visible part of face-to-face communication is.
a) Body language
b) Language
c) Gestures
d) Positive
Ans:- A

Share on Social Media

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *