Advertising Management MCQ pdf BBA | MCQ of Advertising Management

Advertising Management MCQ pdf BBA | MCQ of Advertising Management for the preparation of BBA, MBA examination of various Institutes.

Advertising Management MCQ pdf BBA | MCQ of Advertising Management

Advertising Management MCQ pdf BBA

1. ___ is any paid form of non-personal presentation and promotion of ideas or products by an identified sponsor.
a. Marketing
b. Promotions
c. Advertising
d. Publicity

Answer: (c)

2. Developing ___ involves a series of decisions for planning, creating, delivering, and evaluating an advertising effort
a. Marketing plan
b. Advertising message
c. Advertising campaigns
d. None of these

Answer: (c)

3. What is CPA?
a. Continuous Partial Attention
b. Customer’s Partial Attention
c. Continued Partial Advertising
d. Continuous Partial Advertising

Answer: (a)

4. In ___ advertising, products that are forbidden from being advertised are promoted through another product of the same brand, using the brand image.
a. Stealth
b. Surrogate
c. Ethical

Answer: (c)

5. Which is the oldest largest advertisement agency in India?
a. Lowas Lintas
b. Ogilvy & Mather
c. Hindustan Thompson Associates Ltd
d. None of these

Answer: (c)

6. Production is a part of which department?
a. Creative
b. Media
c. Client Servicing
d. Marketing Research

Answer: (a)

7. ___ are the wordsmiths who do the wording of an advertisement.
a. Creative director
b. Accounts Executive
c. Copychief
d. Copywriters

Answer: (d)

8. This scheduling method involves intermittent and irregular periods of advertising, alternating with shorter periods of no advertising at all.
a. Continuity Scheduling
b. Pulse Scheduling
c. Intermittent Scheduling
d. Flight Scheduling

Answer: (d)

9. Expand DAGMAR.
a. Defining Advertising Goals for Measured Advertising Results
b. Developing Advertising Goals for Measuring Advertising Results
c. Defining Agency Goals for Measured Advertising Results
d. Defining Advertising Goals for Marketing& Advertising Results

Answer: (a)

10. ___ is a long-term tool and often not even designed to increase sales immediately.
a. Promotions
b. Marketing Mix
c. Advertising
d. Both & C

Answer: (c)

11. This process of transforming the content of a message (thoughts, ideas, news, etc.) into a symbolic form is known as.
a. Decoding
b. Encoding
c. Noise
d. Communication process

Answer: (b)

12. What is Zapping?
a. switching of channels during boring programs or ad commercials
b. switching programs using a remote
c. fast-forwarding through commercials in programs recorded on a video cassette/TV.
d. None of these

Answer: (b)

13. ___ is the process by which an individual selects, organizes, and interprets information inputs to create a meaningful picture of the world.
a. Decoding
b. Perception
c. Perceptual mapping
d. Mind filters

Answer: (b)

14. ___ characteristics are at the feeling level, hardly measurable, but vital for brand selection if associated with positive experiences.
a. Pseudo physical
b. Psychological attributes
c. Physical
d. Rational

Answer: (b)

15. The ___ is considered to be the most important part of a print copy that is supposed to convey the main message in an advertisement.
a. Copy
b. Pictures
c. Jingle
d. Headline

Answer: (d)

16. Which type of advertising aims at selling capital goods, B-to-B, and intermediary industrial products?
a. Corporate advertising
b. Industrial advertising
c. Financial advertising
d. Specialty Advertising

Answer: (b)

17. What is the term used for determining an advertisement’s effectiveness based on consumer responses, feedback, and behavior?
a. Pre-Testing
b. Copy- Testing
c. Both A & B
d. None of these

Answer: (c)

18. ___ is essentially a science and an art that helps determine the most effective manner of spending the marketer’s money across media.
a. Flight Scheduling
b. Continuity Scheduling
c. Market Research
d. Media Planning

Answer: (d)

19. Who among the following is responsible to keep updates with media trends, obtain media costs, discover market trends and understand the motivations of consumers?
a. Client Service executive
b. Media Planner
c. Media Buyer
d. Advertising Agency

Answer: (b)

20. What factors should be considered while setting the advertising budget?
a. Competition
b. Market situation
c. Sales decay rate
d. All f the above

Answer: (d)

21. Expand AIC.
a. Advertising Information Curve
b. Advertising Intensiveness Curve
c. Advance Information Curve
d. Advertising Investment Curve

Answer: (b)

22. The All- you- can- afford method is used in which of the below?
a. Market Research
b. Budgeting
c. Media Planning
d. Media Buying

Answer: (b)

23. ___ is an interactive computer-based system.
a. Management Information system
b. Self Support System
c. Decision Support System
d. Direct Support System

Answer: (c)

24. An offer is a value for money that the ___ campaign offers.
a. Media
b. Advertising
c. Direct
d. Mass

Answer: (c)

25. Which of the below is an example of Direct Mail?
a. Personal Selling
b. Advertising
c. Direct Marketing
d. Public Relations

Answer: (c)

Share on Social Media

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *