Multiple Choice Questions with Answers on Advertising Management

Multiple Choice Questions with Answers on Advertising Management and Advertising MCQ with answers for the preparation BBA MBA academic exams of various Universities.

Multiple Choice Questions with Answers on Advertising Management

Multiple Choice Questions with Answers on Advertising Management

1. The following is not a function of advertising
a. Information
b. Brand image Building
c. Persuasion
d. Pricing

Answer: (d)

2. By default advertising is done on a.
a. Limited scale
b. Mass Scale
c. Corporate Level only
d. Societal Level only

Answer: (b)

3. The following is the biggest limitation of advertising.
a. It forces the consumer to buy the things he does not need
b. It sells gloss and dreams too and dreams to prospective buyers
c. It tells consumers about the arrival of new products in the market
d. All of the above

Answer: (a)

4. Which are of the following according to Krugman is the third exposure
a. What is it?
b. What of it?
c. Wherefrom has it come?
d. None of these

Answer: (d)

5. Advertising contributes to.
a. Economic growth of society or country
b. National Capital
c. Power of marketing Firms
d. Chaos in the already congested marketplace

Answer: (a)

6. Do you believe that advertising can bring about socio-economic change?
a. Certainly
b. Only if media have their footprints and audience are willing and able to buy the content
c. Only if a country or society is effluent
d. Certainly not

Answer: (b)

7. The last step in the process followed under the AIDA model is.
a. Intention
b. Attention
c. Desire
d. None of the above

Answer: (d)

8. What kind of promotional material can be given to a photographer’s shop?
a. Catalogues of newly introduced camera
b. Roll of Fuji film
c. A newly introduced camera displayed I glass window
d. All of the above

Answer: (a)

9. Non- commercial advertising is likely to forms on the following issue
a. Consumption of fast food items
b. Promotion of health spas
c. Awareness about use of Petrol
d. All of the above

Answer: (c)

10. Brand switching is one of the objectives of
a. Management
b. Marketing
c. Advertising
d. Publicity

Answer: (c)

11. The following is the element of the communication triangle
a. Public
b. Message
c. Media
d. All of the above

Answer: (c)

12. If the current state of the prospective buyer is interested and motivated to buy, then we should have the following communication objective
a. Change advertisements on the website
b. Overcome barriers to purchase (present in prospective buyer’s mind)with easy-to-accept obstacle removal options
c. Undertake successful sales transactions
d. Allow prospective customers to try products through samples

Answer: (b)

13. The client of an advertising agency is called
a. Customer
b. Major
c. Corporate
d. Account

Answer: (d)

14. Which one of the following is not a media vehicle?
a. Leaflet
b. TV
c. Conference Hall
d. Internet

Answer: (c)

15. Processing can refer to
a. Signal processing
b. Geometry processing
c. Image Monitoring
d. Either a or b

Answer: (d)

16. Word processing is done to
a. Enhance and modify JPG graphics
b. Process text and format it
c. Make relational data tables
d. Give presentation

Answer: (b)

17. Advertisements can change your attitude and behavior. Do you agree with this statement?
a. Yes
b. No
c. That depends upon the individual who is being exposed to advertisements
d. That depends upon the situation the marketer/ advertisers is in

Answer: (a)

18. Which one of the following media would opt for promoting FMCG?
a. Industry-oriented magazines
b. TV
c. Internet
d. Presentations during trade fairs

Answer: (b)

19. Which one of the following media would be suitable for building brand image?
a. Run-of-the-mill advertisements on TV channels during prime viewing hours
b. Advertisements during intervals in the cinema halls
c. Gloss advertisements in and newspapers of repute
d. E-mail message to prospective clients

Answer: (b)

20. Which media has the highest value of reach in the Indian context?
a. TV
b. Newspaper
c. Radio
d. Magazines

Answer: (a)

21. Media timing is concerned with
a. Message Context
b. Time and Period during which an advertising campaign is to be run
c. Frequency of exposure
d. Budget of the entire media mix

Answer: (b)

22. Reach refers to the percentage of
a. Customers in a targeted market
b. The population that advertisers consider
c. Customers in the targeted market who are exposed to an advertising campaign
d. Customers contacted (in person) in an advertising campaign

Answer: (c)

23. Which one of the following is not a budgeting method in the context of advertising
a. All available funds method
b. Fixed Percentage Method
c. Competitive Parity Method
d. Objective and Task Method

Answer: (b)

24. The unit sale method of advertising budgeting
a. Involves the allocation of all available funds for advertising purposes
b. Focuses on external market trends
c. Takes the cost of advertising as an individual item and multiplies it by the number of units the advertiser wished to sell
d. Name of the above

Answer: (c)

25. Which one of the following is not the scheduling method in the context of advertising?
a. Fighting
b. Massed
c. Continuity
d. Chequered Media

Answer: (d)

Similar Posts

One Comment

  1. Rodger Crieghton says:

    I’d perpetually want to be update on new articles on this internet site, bookmarked! .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *