WML, XML and C# Programming MCQ questions and answers

26) The <anchor> tag always has a task ___ specified.
a) Go only
b) Previous only
c) go, prev, or refresh
d) None

Answer: (C)

27) To go to a card in the current deck, you just need to specify the ___ in the anchor link’s URL.
a) ATL
b) SRC
c) LOCALSRC
d) OFFSET

Answer: (D)

28) Which tag is used in WML to create a table?
a) <table> </table>
b) <tr> </tr>
c) <td> </td>
d) <a> </a>

Answer: (A)

29) WML stands for ___.
a) Wireless Markup Language
b) Web Maker Language
c) Web Markup Language
d) None

Answer: (A)

30) WAP stands for ___.
a) Web Application Program
b) Wireless Application Program
c) Wide Application Program
d) None

Answer: (B)

31) WML supports ___ scripting.
a) Server-side
b) Client-side
c) Both A and B
d) None

Answer: (B)

32) WAP sites are written in WML, while websites are written in ___.
a) XML
b) WML
c) JAVASCRIPT
d) HTML

Answer: (D)

33) XML is a ___ language that provides a format for describing structured data
a) Meta-Markup
b) Hypertext-Markup
c) Both a and b
d) None

Answer: (A)

34) XML stands for ___.
a) Extensible Markup Language
b) Hyper Text Markup Language
c) Extensible Marking Language
d) None

Answer: (A)

35) A language that describes another language is called ___.
a) Meta-Data
b) Meta-Files
c) Meta-Language
d) Meta-Markup

Answer: (C)

36) XML provides a ___ representation of data that has proved broadly implementable and easy to deploy.
a) Procedural
b) Structural
c) Component
d) None

Answer: (B)

37) XML is the subset of ___ community and elsewhere demonstrates the intrinsic quality and industrial strength of XML’s tree-structured data format.
(a) XSL
(b) WML
(c) HTML
(d) SGML

Answer: (D)

38) Hypertext markup Language specifies how to display data in a browser; XML defines the ___.
(a) Content
(b) DATA
(c) Objects
(d) All of the above

Answer: (A)

39) XML is defined by ___ specifications.
(a) XML
(b) XLL
(c) XSL
(d) All of the above.

Answer: (D)

40) The design goals for XML are___.
(a) straightforwardly usable over the Internet
(b) Support a wide variety of application
(c) compatible with SGML
(d) All of the above

Answer: (D)

41) XML is a ___ language that provides a format describing ___ data.
a) Markup! Definition
b) Meta-markup, structured
c) Web-based, Meta
d) None of the above

Answer: (B)

42) While HTML tags can be used to ___ a word in bold or italic, XML provides a framework for ___ structural data.
a) Display, tagging
b) Contain, display
c) Define, display
d) None of these

Answer: (A)

43) XML is a subset of ___ that is optimized for delivery over the web. It is defined by the ___, ensuring that structured data will be uniform and independent of the application of vendors.
a) WML, XML
b) HTML, WWW
c) SGML, W3C
d) None of the above

Answer: (C)

44) Software ___ can be used to integrate data on a ___ server from back-end databases and other applications
a) Program, Web
b) Agents, Middle–tier
c) Clients, Central
d) None of the above

Answer: (B)

45) The ___ provides information about the interpretation of the document instance, such as the ___ and the document type to which it conforms.
a) Prolog, version
b) Agent, file
c) XML, Metadata
d) None of the above

Answer: (A)

46) XML can be generated from existing databases using a ___ thru tier model. With XML, structured data is maintained separately from the ___ rules and the display.
a) Scalable business
b) System, XML
c) Database, System
d) None of these

Answer: (A)

47) XML document-type declarations combine an ___ part called the internal ___ and an external part called the external subset.
a) Eliminated, Element
b) Internal, subset
c) Integrated, superset
d) None of the above

Answer: (B)

48) ___ from the HTML namespace are displayed as fully would in. This allows access to ___ not yet provided by CSS.
a) Agents, tags
b) Tages, XML
c) Elements, Capabilities
d) None of the above

Answer: (C)

49) An block can be used to embed a CSS style sheet within an ___ document.
a) <HTML:CSS>, WML
b) <HTML:STYLE>, XML
c) <HTML:STYLE>, HTML
d) None of the above

Answer: (B)

50) The ___ qualifies an element named ___ on the web in order to avoid conflict between elements with the same name.
a) WML, attribute
b) HTML, element
c) Namespace, uniquely
d) None of the above

Answer: (C)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *