UML Multiple Choice Questions with Answers

Object Oriented Analysis and Design UML Multiple Choice Questions with Answers | UML MCQ for the students who are preparing for academic and competitive examinations.

UML Multiple Choice Questions with Answers

UML Multiple Choice Questions with Answers

1. ___ refers to all activities that go into producing an information systems solution.
Ans. Systems development

2. ___ is a series of processes that, if followed, can lead to the development of an application.
Ans. Software development methodology

3. Algorithms + Data structures = ___.
Ans. Programs

4. The Unified Approach is based on methodologies by ___, ___, and ___.
Ans. Booch, Rumbaugh and Jacobson

5. The ___ is a set of notations and conventions used to describe and model an application.
Ans. Unified Modeling Language (UML)

6. ___ is an approach to software development that allows us to create objects that represent tangible elements.
Ans. Layered architecture

7. ___ makes software development easier, quicker, and more natural.
Ans. Object oriented programming

8. The term ___ means a combination of data and logic that represents some real-world entity.
Ans. Object

9. ___ represent the state of an object.
Ans. Attributes or properties

10. ___ is the principle of concealing the internal data and procedures of an object.
Ans. Information hiding

11. System development can be viewed as a ___.
Ans. Process

12. A process can be divided into small, interacting phases called ___.
Ans. Subprocesses

13. ___ measures the consistency of the product requirements with respect to the design specification.
Ans. Correctness

14. ___, ___ and ___ are the three macro processes in systems development.
Ans. Analysis, design and implementation

15. ___ are the users of the system.
Ans. Actors

16. The intersection among objects’ role to achieve a given goal is called ___.
Ans. Collaboration

17. ___ is a set of methods, models, and rules for developing systems.
Ans. Object oriented methodology

18. Consumer-producer relationship can also be called a ___ association or a ___ relationship.
Ans. Client-server, use

19. A car object is an ___ of other objects such as an engine, seat and wheels.
Ans. Aggregation

20. ___ provides a means for communicating ideas in an easy-to-understand and unambiguous form.
Ans. Modelling

21. An object oriented system organizes classes into a ___ hierarchy.
Ans. Subclass-super class

22. ___ is the property of object oriented systems that allows objects to be built from other objects.
Ans. Inheritance

23. OMT separates modelling into ___, ___ and ___.
Ans. Object model, dynamic model and functional model

24. The Booch methodology prescribes a ___ development process and a ___ development process.
Ans. Macro, micro

25. During ___, you establish the core requirements of the system.
Ans. Conceptualization

26. ___ are the scenarios for understanding system requirements.
Ans. Use cases

27. ___ is a method of object oriented development with the specific aim to fit the development of large, real-time systems.
Ans. Object Oriented Software Engineering or Objectory

28. ___ identifies the key aspects of a common design structure that make it useful for creating a reusable object oriented design.
Ans. Patterns

29. The study of ___ is an important research activity.
Ans. Anti-patterns

30. A ___ is a way of presenting a generic solution to a problem that can be applied to all levels in development.
Ans. Framework

31. The ___ combines the best practices, processes, methodologies, and guidelines along with UML notations and diagrams for better understanding object oriented concepts and system development.
Ans. Unified Approach (UA)

32. ___, ___ and ___ are the three layers in the layered approach to software development.
Ans. Access layer, business layer, view layer

33. The ___ is a graphical modelling language that provides us with syntax for describing the major elements of software systems.
Ans. Unified Modeling Language (UML)

34. A ___ is a description of a set of objects that share the same attributes, operations/methods, relationships, and semantics.
Ans. Class

35. An ___ is a collection of operations that specify a service of a class or component.
Ans. Interface

36. A ___ is a physical and replaceable part of a system that conforms to and provides the realization of a set of interfaces.
Ans. Component

37. A ___ extends the vocabulary of the UML, allowing you to create new kinds of building blocks that are derived from existing ones but that are specific to your problem.
Ans. Stereotype

38. A ___ extends the properties of a UML building block, allowing you to create new information in that element’s specification.
Ans. Tagged value

39. A ___ extends the semantics of a UML building block, allowing you to add new rules or modify existing ones.
Ans. Constraint

40. ___ represents the relationships between objects and classes.
Ans. Association

41. The prefix + indicates that an attribute or operation is ___.
Ans. Public

42. The prefix # denotes that an attribute or operation is ___.
Ans. Protected

43. Aggregation is the UML term for the ___ relationship.
Ans. Part-whole

44. When we want to include a comment in a UML diagram, we put it in a ___.
Ans. Note

45. A ___ diagram is an interaction diagram that emphasizes the time ordering of messages.
Ans. Sequence

46. A ___ diagram is an interaction diagram that emphasizes the structural organization of the objects that send and receive messages.
Ans. Collaboration

47. The ___ view of a system encompasses the use cases that describe the behaviour of the system as seen by its end-users, analysts, and testers.
Ans. Use case

48. The ___ view of a system encompasses the classes, interfaces, and collaborations that form the vocabulary of the problem and its solution.
Ans. Design

49. The ___ view of a system encompasses the nodes that form the system’s hardware topology on which the system executes.
Ans. Deployment

50. The two most common ways of software development are from an ___ and from an ___.
Ans. Algorithmic perspective, object oriented perspective

51. The first step in system development is to understand the ___.
Ans. Application domain

52. An actor is a user of an ___.
Ans. Information system

53. In STAR Foundation Case Study, borrowers are ___.
Ans. Actors

54. The task of the ___ is to determine, with the aid of the client, what the client needs.
Ans. System analysts

55. The initial requirements of the STAR Foundation Case Study consist of ___ use case.
Ans. Three

56. The main building block of all software systems is the ___.
Ans. Object or class

57. To keep the cost of the pilot project as low as possible only three types of data are needed namely ___, ___, and ___.
Ans. Investment data, operating expenses data, mortgage data

58. Manage an Investment use case is used for ___, ___, and ___ investments.
Ans. Adding, deleting, modifying

59. When we discover a fault during revision, we first try to ___ the current iteration.
Ans. Fix

60. When the analysis workflow is performed, the ___ are extracted.
Ans. Classes

61. The third step in extracting the entity classes is ___.
Ans. Dynamic modelling

62. The information system moves from ___.
Ans. State to state

63. Extracting ___ classes is usually considerably harder than extracting ___ classes.
Ans. Entity, boundary

64. ___ classes are generally as easy to extract as boundary classes.
Ans. Control

65. A ___ depicts an interaction between the information system itself and the actors.
Ans. Use case

66. ___ modelling determines the operations performed by or to each entity class or subclass.
Ans. Dynamic

67. Functional modelling consists of finding the scenarios of the ___.
Ans. Use cases

68. The best way to start class modelling is to use the two-stage ___ method.
Ans. Noun extraction

69. A ___ class models the interaction between the information system and its actors.
Ans. Boundary

70. A ___ class models complex computations and algorithms.
Ans. Control

71. The input to the ___ is the analysis workflow artefacts.
Ans. Design workflow

72. The major motivation behind the development of the ___ was to present a methodology that could be used to develop large-scale information systems.
Ans. Unified process

73. The second design step in the traditional paradigm is the ___.
Ans. Detailed design

74. If an operation is applicable both to an instance of a superclass and to instances of subclasses of that superclass, then it makes sense to allocate that operation to the ___.
Ans. Superclass

75. CRC stands for ___.
Ans. Class-responsibility-collaboration

76. The aim of the ___ phase is to ensure that the client’s requirements have indeed been met.
Ans. Transition

77. ___ modelling presents scenarios of all the use cases.
Ans. Functional

78. ___ modelling determines the entity classes and their attributes.
Ans. Class

79. The aim of the ___ workflow is to ensure that the developers build the right information system.
Ans. Requirements

80. The purpose of the ___ workflow is to analyze and refine the requirements.
Ans. Analysis

If you like the post on UML Multiple Choice Questions with Answers, please share it on social media.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *