System analysis and design MCQ questions and answers in Pdf

System analysis and design MCQ questions and answers in Pdf!

Are you a student and searching for analysis and system design questions? Or perhaps an IT professional looking to brush up on your knowledge in this field? If so, you have come to the right place.

In this article, we will provide you with a comprehensive collection of multiple-choice questions and answers in PDF format.

Whether you are studying for an upcoming test or simply seeking to expand your understanding of system analysis and design concepts, our MCQs will help test your knowledge and enhance your learning experience. So let’s dive in and explore the world of system analysis and design!

System analysis and design MCQ questions and answers

1. The term system is derived from the Greek word ___ which means an organized relationship among functioning units or components.
Ans. Systema

2. A system is an orderly grouping of interdependent components linked together according to a plan to achieve a specific objective. (True/False)
Ans. True

3. A ___ system is one in which the occurrence of all events is perfectly predictable.
Ans. Deterministic

4. Breaking down various subsystems of a business, simplifies the complexities in the business and management becomes easier. (True/False)
Ans. True

5. Transaction Processing Systems are aimed at improving the routine ___ activities on which all organisations depend.
Ans. business

6. A system whose components are not all localised at a single site is called a ___ system.
Ans. distributed

7. Transaction processing systems do not provide speed and accuracy and cannot be programmed to follow routines without any variance. (True/False)
Ans. False

8. A ___ is an assisting product that facilitates a user or system to influence its own potentials and presentation.
Ans. Tool

9. A product, as a facilitating element of a bigger system, is usually a physical tool or entity that has particular ability with a defined level of presentation. (True/False)
Ans. True

10. Precedence is one of the most significant elements in the well-timed expansion of quality ___.
Ans. Software

11. Precedence is more important than many of the issues like tools, techniques architecture, etc in development of unprecedented systems. (True/False)
Ans. False

12. Usually, inputs like stimuli and cues are provided into a system that processes the inputs and generates an ___.
Ans. Output

13. System’s functionality only symbolises the action to be achieved; not how well as exemplified by the presentation. (True/False)
Ans. True

14. The term, engineering develops from the Latin word ingenerate, which signifies “___”.
Ans. To create

15. ___ symbolises dissimilar things to dissimilar people.
Ans. System engineering

16. At the senior levels of management, much of the data needed to make decisions comes from outside the organisation. (True/False)
Ans. True

17. A ___ decision is a decision that comprises some structure events and some events that do not follow a prearranged set of events.
Ans. Semi-structured

18. First-level managers are not accountable for the daily management of line workers and employees. (True/False)
Ans. False

19. Managers at the first level of management are usually known as ___.
Ans. Line managers

20. ___ is the management of an organisation’s human resources or workforce.
Ans. Human Resource Management

21. Production manager is the one who is responsible for the important financial functions of an organisation. (True/False)
Ans. False

22. Yearly and monthly production shares and alternate schedules is the strategic Information required for ___ management.
Ans. Production

23. Morale of personnel and absentee reduction is the operational Information requirements for marketing management. (True/False)
Ans. False

24. ___ is the quality of information, which ensures correct input and processing rules.
Ans. Accurate

25. Up-to-date quality of information does not include all data up to the present time. (True/False)
Ans. False

26. A system boundary links the internal elements of a system from external entities. (True/False)
Ans. False

27. Roles and behavioural patterns of a system are uniquely illustrated by all-natural and man-made systems that have their own attributes. (True/False)
Ans. True

28. Life cycle of a system portrays its degree of ___.
Ans. Maturity

29. System mission is objectives set up by a system’s users for it. (True/ False)
Ans. True

30. A real system performance under a specific condition is known as ___.
Ans. Throughput

31. System performance measures the amount of valuable work not achieved by a system in comparison to the time and resources utilised. (True/False)
Ans. False

32. ___ is the arrangement of components that helps in achieving our goals.
Ans. Organisation

33. The process where each component functions with other components of the system is called interdependence. (True/False)
Ans. False

34. Successful ___ will produce an improved result all together rather than if all components functions are individually.
Ans. Integration

35. It is not necessary to recognise the central objective at the time of analysis. (True/False)
Ans. False

Share on Social Media

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *