Software Engineering Multiple Choice Questions with Answers

Software Engineering Multiple Choice Questions with Answers doc for IT students who are preparing for academic and competitive exams 2024.

Software Engineering Multiple Choice Questions with Answers

Software Engineering Multiple Choice Questions with Answers are given below:-

1. Software is a ___ rather than physical system element.
Ans. Logical

2. ___ refers to the predictability of the order and timing of information.
Ans. Information determinacy

3. ___ software is a collection of programs written to service other programs.
Ans. System

4. ___ software has been characterized by “number crunching” algorithms.
Ans. Engineering and scientific

5. ___ software resides only in read-only memory and is used to control products and systems for the consumer and industrial markets.
Ans. Embedded

6. The ___ combines elements of the linear sequential model with the iterative of prototyping.
Ans. Incremental Model

7. The ___ can be represented schematically as a series of major technical activities, tasks, and their associated states.
Ans. Concurrent Process Model

8. ___ model incorporates the characteristics of the spiral model.
Ans. Component-Based Development

9. Inserting „play full‟ bugs into programs and similar activities is called ___.
Ans. Hacking

10. ___ is an engineering discipline whose focus is the cost-effective development of high-quality software systems.
Ans. Software Engineering

11. A lack of appropriate ___ may in turn have been responsible for the shortfall in technical support.
Ans. Budgeting

12 The term ___ refers to a lack of data or the presence of inaccurate data.
Ans. Ignorance

13. Viewing ___ as isolated bits of information without making the effort to observe its correlations or interrelationships is a type of ignorance.
Ans. Data

14. The ___ Model is also called as the Classic life cycle or the Waterfall model.
Ans. Serial or Linear Development

15. ___ is actually a multistep process that focuses on four distinct attributes of a program, data structure, software architecture, interface representations, and procedural (algorithmic) detail.
Ans. Software Design

16. What do you mean by fault avoidance.
Ans. Reliability

17. The cost of software engineering includes roughly ___ of development costs and ___ of testing costs.
Ans. 60%, 40%

18. ___ refers to the support phase of software development.
Ans. Maintenance

19. Explain why fault tolerance facilities are required if the system is a failure.
Ans. Mean Time To Failure

20. Generally in which situation fault recovery process is applied.
Ans. Statistical

21. The output of the requirement analysis process is a set of ___ that present an abstract description of the system to be developed.
Ans. System models

22. ___ transforms the analysis model created using object-oriented analysis into a design model that serves as a blueprint for software construction.
Ans. Object-oriented design

23. CASE stands for ___.
Ans. Computer-Aided Software Engineering

24. The initial design process of identifying the sub-system and establishing a framework for sub-system control and communication is called ___.
Ans. Architectural design

25. A system model based on a shared database is sometimes called a ___.
Ans. Repository model

26. The ___ of architecture models the interfacing of sub-systems.
Ans. Abstract machine model

27. A good software process should be oriented towards ___ rather than fault detection and removal.
Ans. Fault avoidance

28. The most commonly used hardware fault-tolerant technique is based around the notion of ___.
Ans. Triple Modular Redundancy (TMR)

29. Occurring of an error of some kind of an unexpected event during the execution of a program is called an ___.
Ans. Exception

30. ___ is a design strategy based on information hiding.
Ans. Object-oriented design

31. In an overall sense, process models are used to enable effective ___.
Ans. Communication

32. ___ and ___ perspectives have gained greater attention as critical elements in the assessment of process models.
Ans. Project management, Software economics

33. ___ has been the critical factor in software development from its beginnings.
Ans. Time

34. The engineering of software entails inviting ___ to help tackle human problems rather than just shoehorning human problems into a software solution.
Ans. Software technology

35. ___ is supposed to address the problem part of software engineering.
Ans. Requirements engineering

36. In a comprehensive process model, metrics are extracted from ___ and ___ phases.
Ans. Pre-design, post-design

37. Effective data capture requires ___ and ___.
Ans. Data collection, data mining

38. ___ thinking is a necessity because a one-sided view of a problem will not reveal a comprehensive picture of a business or organizational problem.
Ans. Interdisciplinary

39. UML stands for ___.
Ans. Unified Modeling Language

40. A/An ___ is an entity that has a state and a defined set of operations, which operate, on that state.
Ans. Object

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *