MCQ on advertising and sales promotion for MBA, BBA Exams

MCQ on advertising and sales promotion – Advertising and Sales Promotion MCQ for the preparation of MBA, BBA academic Exams.

MCQ on advertising and sales promotion for MBA, BBA Exams

MCQ on advertising and sales promotion

Q1. Ads are measured for effectiveness to:
a. Choose a medium
b. Avoid costly mistakes
c. Focus the brand
d. Judge ad liking

Answer: (b)

Q2. Highly involved ___ are more motivated and actively looking for information.
a. Customers
b. Employees
c. Target audiences
d. Advertisers

Answer: (c)

Q3. Which of the following is a strategy where firms focus their promotional messages on target customers?
a. Co-branding
b. Advertising
c. Push
d. Pull

Answer: (d)

Q4. A slogan in promotion is used because:
a. It makes you unique
b. In all media, immediate attention is grabbed
c. Always reminds me of a definite brand
d. All of the given options

Answer: (d)

Q5. ___ often appears when you access a certain website.
a. Pop-ups
b. Banners
c. Links
d. Interstitials

Answer: (a)

Q6. Today, the emphasis of most advertisers is on:
a. Publicity
b. Billboards
c. Print media
d. Electronic media

Answer: (d)

Q7. A/ an ___ is usually a simple idea:
a. TV ad
b. Advertising campaign
c. Big idea
d. Efficient idea

Answer: (c)

Q8. ___ is measured in points or point sizes.
a. Type
b. Design
c. Length
d. Style

Answer: (a)

Q9. Advertising should be abolished because it:
a. Raises prices
b. Encourages monopoly
c. Causes corruption
d. Forces an inferior product on customer

Answer: (b)

Q10. The constraints of promotion may include:
a. Competitor’s advertising
b. Resistance to change
c. Budget
d. All of the given options

Answer: (d)

11. Illustration is used to ___.
a) Grab attention
b) Provide details and sales pitch
c) Retain interest
d) Provide brand name, slogan, and trademark

Answer: (c)

12. Advertising space usually purchased in small amounts by the public and published by categories in its own section of the newspaper is called ___.
a) Classified Advertising
b) Retail Advertising
c) National Advertising
d) Section Advertising

Answer: (a)

13. Any form of advertising that appears on moving objects is called ___.
a) Flyers
b) Out of home advertising
c) Transit advertising
d) Out Door advertising

Answer: (c)

14. ___ means that several different advertisers buy commercial time during a specific television program.
a) Sponsorship
b) Participation
c) Spot advertising
d) Daypart

Answer: (b)

15. ___ is a World-Wide Web page that appears before the expected content page and can be used for advertising.
a) Superstitial
b) Ad Views
c) Button Ads
d) Interstitial

Answer: (d)

16. Coupons, small gifts, and other incentives are part of ___.
a) Sales promotion
b) Advertising
c) Customer service
d) Publicity

Answer: (a)

17. Companies get benefits from IMC (Integrated Marketing Communication) through ___.
a) Brand differentiation
b) Increased brand trust
c) Improved accountability
d) All of the given options

Answer: (d)

18. A major problem for salespeople is that it often takes a long time to ___.
a) Make a sale than it does to identify a prospect
b) Identify prospects than it does to make a sale
c) Generate prospects from qualified leads
d) All of the above are problems

Answer: (b)

19. Which of the following activities is not part of personal selling?
a) Making sales calls
b) Closing the sale
c) Generating leads
d) Managing profit

Answer: (d)

20. ___ is less expensive than telemarketing but more expensive than e-mail marketing.
a) Direct-mail
b) Web-mail
c) Leaflets
d) All of the given options

Answer: (a)

21. Advertising is a mass-mediated communication, for communication to be classified as paid for, delivered to an audience via mass media, and ___
a). be attempting to follow up
b) be attempting to chase
c) Be attempting to persuade
d) be attempting to compete

Answer: (c)

22. The campaign plan of a commercial producer of goods includes press conferences, which are important components of ___.
a) Marketing
b) Advertisement
c) Sales
d) Publicity

Answer: (b)

23. There is finally the impact advertising can have on the ___ of a country.
a) Culture
b) Society
c) People
d) Population

Answer: (a)

24. Co-op advertising is a type of advertising the manufacturer absorbs ___.
a) portions of the worth
b) portion of the value
c) portion of the cost
d) portion of income

Answer: (c)

25. Service advertising is most often ___. Carpet cleaners don’t sell clean carpets. They sell health to the infant crawling on the floor.
a) real Advertising
b) profitable
c) intelligent marketing
d) emotional advertising

Answer: (d)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *