International business management multiple choice questions and answers

International business management multiple choice questions and answers for the preparation of academic and competitive exams.

International business management

International business management multiple choice questions and answers.

1. ___ has grown to be one of the most important features of the world’s economy.
a. International Business
b. Globalization
c. Liberalization
d. All of the above
Answer: (a)

2. Many US information technology companies are turning to International locations to remain
a. Leader
b. Competitor
c. Stable
d. Master
Answer: (b)

3. Salaries and fringe costs for well-trained software engineers in Northern Ireland are approximately ___ lower than costs for US engineers.
a. 50%
b. 80%
c. 47%
d. 69%
Answer: (a)

4. ___ is a process that is beneficial—a key to future world economic development—and also inevitable and irreversible.
a. Privatization
b. Globalization
c. Liberalization
d. Economist
Answer: (b)

5. Economic globalization is a historical process, the result of ___.
a. Human innovation
b. Technological Progress
c. Both a and b
d. Knowledge
Answer: (c)

6. True/False:
‘Globalization means that world trade and financial markets are becoming more integrated’.
a. True
b. False
c. Incomplete
d. Can’t say
Answer: (a)

7. ___ is at least as important for long-term development as financial transfers.
a. Economic stability
b. Institution building
c. Structural reform
d. All of the above
Answer: (d)

8. Supporters of democratic globalization are sometimes called
a. Globalists
b. Pro-globalists
c. Libertarians
d. None of the above
Answer: (b)

9. ___ has made great advances in areas such as Bangladesh by economically liberating and empowering women with jobs.
a. Democratic
b. Feminism
c. Globalization
d. Liberalization
Answer: (b)

10. In 2002, ___ was the third-largest exporter of cultural goods, after the UK and the US.
a. China
b. India
c. Kuwait
d. Korea
Answer: (a)

11. ___ Companies are registered in one country and do business in others.
a. Transnational
b. Multinational
c. Off-shore
d. International
Answer: (c)

12. The difference between interest rates in Russia and Switzerland stands at about ___ per annum.
a. 10%
b. 5%
c. 28%
d. 40%
Answer: (b)

13. Globalization refers to a growing economic interdependence among countries, as reflected in the increased cross-border flow of:
a. goods and services
b. capital
c. know-how
d. World economy
e. All of the above
Answer: (e)

14. It refers to the assumptions, values, and practices of people in the West and some elites in non-Western cultures.
a. Universal Culture
b. Global culture
c. Organizational culture
d. All of the above
Answer: (a)

15. ___ means the high adaptation of managerial practices to a given culture and, therefore, high effectiveness.
a. Fitness for use
b. High fit
c. Fit and Fine
d. Substitution
Answer: (b)

16. Erez and Gati proposed that the general model of multi-level analysis could be adopted for understanding the dynamics of ___.
a. Culture
b. Cultural Change
c. Multi-Level analysis
d. Both a and b
Answer: (d)

17. State whether it is true or not:
“Around the world, wherever you are, get what you want fast from our family of Web sites.”
a. False
b. True
c. Incomplete
d. Cannot say
Answer: (b)

18. ___ has become a world-leading marketer of toys.
a. California
b. UAE
c. Japan
d. China
Answer: (a)

19. The main benefits for industrial countries would come from the liberalization of their ___ market.
a. Mine
b. Agriculture
c. Domestic
d. National
Answer: (b)

20. The non-tariff barriers are:
a. Product standards
b. Proliferation
c. Both a and b
d. Product adaptation
Answer: (c)

21. The ___ step in determining your license requirements is to classify your product using the Commerce Control List (CCL).
a. First
b. Second
c. Third
d. Last
Answer: (a)

22. Life Cycle Theory has been used since the ___ to describe the behaviour of a product or service from design to obsolescence.
a. 1986
b. 1970
c. 1982
d. 1975
Answer: (b)

23. Here the firm may continue to market the product, hoping that competitors will discontinue their products.
a. Maturity stage
b. Growing Stage
c. Decline Stage
d. Saturation Stage
Answer: (c)

24. ___ specify the type of system, equipment, tooling, layout, and flow used in manufacturing or service operations.
a. Process engineering
b. Design engineering
c. Life cycle engineering
d. All of the above
Answer: (a)

25. ___ claims that knowledge is being applied faster, resulting in increasing levels of new product introductions.
a. Slater (1993)
b. Bayus (1994)
c. Vesey (1992)
d. None of the above
Answer: (b)

26. The five-element product wave, or FPW, uses trigger points rather than ___, as the horizon over which the element curves vary.
a. Cost
b. Price
c. Time
d. All of the above
Answer: (c)

27. A financial services deal covering more than 95% of trade in banking and ___.
a. Insurance
b. Securities
c. Financial Information
d. All of the above
Answer: (d)

28. The seeds of the Uruguay Round were sown in ___, at the Ministerial Meeting of GATT members in Geneva.
a. November 1982
b. January 1970
c. March 2005
d. July 1985
Answer: (a)

29. Numerous specialized ___ reports to the General Council.
a. Committees
b. Working groups
c. Working parties
d. All of the above
Answer: (d)

30. Day-to-day work in between the ministerial conferences is handled by:
a. The General Council
b. The Dispute Settlement Body
c. The Trade Policy Review Body
d. All of the above
Answer: (d)

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *