Top 75 Grid Computing MCQ with Answers

Attention, all exam warriors! Are you ready to conquer the realm of grid computing? If so, look no further, because we’ve got just what you need. Whether you’re a student seeking practice or a curious mind intrigued by the world of distributed computing, this blog post is your ultimate destination.

Brace yourself as we dive into an exciting collection of Grid Computing Multiple-Choice Questions (MCQs). Get ready to test your knowledge and boost your preparation like never before. The battleground awaits—are you up for the challenge? Let’s jump right in!

Top 75 Grid Computing MCQs with Answers

1. The word grid in grid computing comes from an analogy to the ___ Power Grid.
Ans. electrical

2. ___ defines the Grid as “a service for sharing computer power and data storage capacity over the Internet.”
Ans. CERN

3. Grid Computing originated in the early ___ as a metaphor for making computer power as easy to access as an electric power Grid.
Ans. 1990s

4. ___ is any distributed network architecture composed of participants that make a portion of their resources directly available to other network participants without the need for central coordination instances.
Ans. P2P

5. ___ is a collection of computers that are highly interconnected via a high-speed network or switching fabric.
Ans. Computer cluster

6. ___ Grids consist of one or more systems working together to provide a single point of access to users.
Ans. Cluster

7. A scavenging grid is most commonly used with large numbers of ___ machines.
Ans. Desktop

8. The primary advantage of ___ computing is that each node can be purchased as commodity hardware, which, when combined, can produce similar computing resources to a multiprocessor supercomputer but at a lower cost.
Ans. distributed

9. The ___ can be seen as a layer between the hardware and the software.
Ans. Middleware

10. ___ says, “Grid computing is clearly a way to gain a competitive advantage.”
Ans. Friedman

11. ___ is a research project partly funded by the European Commission as an integrated project under the FP6 sponsorship program.
Ans. BEinGRID

12. EDG stands for ___.
Ans. European Data Grid

13. Many current trends in Grid Computing are toward ___ for grid environments.
Ans. Service-based architectures

14. SLA stands for ___.
Ans. Service Level agreement

15. ___ approach provides tremendous value toward scalability, in addition to aspects of enhanced reusability.
Ans. On-demand

16. ___ are types of applications responsible for the management of jobs, such as allocating resources needed for any specific job. Ans. Schedulers

17. The resource broker provides ___ services between the service requester and the service provider.
Ans. Pairing

18. A ___ is a web-based gateway that provides seamless access to heterogeneous back-end resources.
Ans. Grid portal

19. Cluster computing is primarily concerned with computational ___.
Ans. Resources

20. Cluster and grid computing are completely ___.
Ans. Complementary

21. ___ offers core services such as remote process management, co-allocation of resources, and storage access.
Ans. Grid Middleware

22. Users of the Web do not care if the server they are accessing is on a ___ platform.
Ans. UNIX or NT

23. The ___ determines how administrative information flows through the grid.
Ans. administrative hierarchy

24. A ___ infrastructure is key to the success or failure of a grid environment.
Ans. security

25. The essential characteristics of on-demand businesses are ___ to the dynamics of business, adapting to variable cost structures, and focusing on core business competencies.
Ans. responsiveness

26. On-demand-driven games provide a flexible approach with a ___ upfront cost of hardware and software resources.
Ans. reduced

27. The Grid Computing discipline provides mechanisms for resource sharing by forming one or more ___ providing specific sharing capabilities.
Ans. virtual organizations

28. VPN stands for ___.
Ans. Virtual Private Network

29. The ___ consists of just a few machines, all with the same hardware architecture and the same operating system.
Ans. simplest grid

30. Earlier Grid Computing efforts were aligned with the overlapping functional areas of data, ___, and their respective access mechanisms.
Ans. Computation

31. ___ is the most notable resource management middleware solution.
Ans. GRAM

32. The virtual data storage is called ___.
Ans. Storage Area Network

33. DMTF stands for ___.
Ans. Distributed Management Task Force

34. Global Grid Forum (GGF) was formed in ___ and is an international organization focused on the development of common practices and agreements that will promote interoperability and reuse of Grid technologies.
Ans. 1999

35. ___ is a grid middleware project initiated by the University of Virginia and is object-based meta systems software for grid applications.
Ans. Legion

36. ___ is a project funded by the German Ministry of Education and Research.
Ans. UNICORE

37. NMI is a grid computing project of ___ of USA.
Ans. National Science Foundation

38. Using high-performance network connections, the ___ integrates high-performance computers, data resources and tools.
Ans. Tera Grid

39. The key areas of grid applicability in the commercial world are utility computing, ___ and on-demand computing.
Ans. Resource virtualization

40. The requirement for key ___ forms the core underpinning of any Grid Computing environment.
Ans. Data

Share on Social Media

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *