Cloud Computing Multiple Choice Questions and Answers

Cloud Computing Multiple Choice Questions and Answers – Cloud Computing Objective Questions MCQ Tutorial for MCA, BCA exams.

Cloud Computing MCQs with answers

1. Private cloud allows the compute capability and services to the internal users in a self-service manner [True/False].
Ans: True

2. ___ is the best example of standardized workload applications.
Ans: Email.

3. Hybrid cloud is a combination of ___ and ___ clouds.
Ans: Private & public

4. ___ cloud supports the utmost scalability and effectiveness for a business.
Ans: Hybrid

5. ___ is the first step you need to know to assess company capital expenditure.
Ans: Cost of your data centre

6. Private cloud computing cost productivity depends on ___
a. Economies of scale
b. Higher workload density
c. Dynamic management
d. All the above
Ans: d. All the above

7. ___ company is focused on virtualization and the impact of the cloud on storage requirements.
Ans: EMC

8. ___ has put a special emphasis on helping customers who want to create hybrid cloud environments.
Ans: HP

9. VMware provides the cloud operating system for private clouds through its software solution called ___
Ans: vSphere

10. ISV stands for ___
Ans: Independent software vendors.

11. A best practice becomes a de-facto standard. State [True/False]
Ans: True

12. Cloud computing should follow
a. World-class security
b. True multitenancy
c. Proven scale
d. All the above
Ans: d. All the above

13. ___ are a core set of common and repeatable best practices
Ans: Standards

14. Combining various hardware and software components together to create something is called___.
Ans: Integration

15. ___ and ___ become major issues when cloud vendors have different platforms.
Ans: Portability and integration

16. DMTF stands for ___
Ans: Distributed Management Task Force

17. ___ group focuses on standards and standards-based architecture for sharing information between clouds.
Ans: Working Group on Information Sharing, Security, and Clouds

18. The Open Cloud Computing Interface Group (OCCI), formed in the year
a. 2009
b. 2007
c. 2003
d. 2010
Ans: a. 2009

19. ___ goal is to improve business effectiveness for service providers and their suppliers.
Ans: TM forum

20. Cloud storage service allows storing remotely made available locally state [True/False].
Ans: True

21. In ___ concept the data are separated from the actual desktop and stored on a server in a data centre.
Ans: Virtualisation

22. TCO stands for ___.
Ans: Total Cost of Ownership

23. Virtualization is popular in a number of industries. [True/False]
Ans: True

24. Virtualizing the client desktop can happen in ___ ways.
a. Two
b. Three
c. Four
d. None of the above
Ans: C. Four

25. PC virtualisation upfront investment is very high and transforms most client computing costs from fixed to a variable [True/False]
Ans: False

26. ___ removes a layer of complexity associated with deploying and managing VDI
Ans: DaaS

27. In desktop management ___ metric helps to measures uptime.
Ans: Availability

28. A ___ is a database that itemizes hardware assets and records all the details while managing assets.
Ans: Register

29. ___ are software changes that fix bugs rather than upgrade functionality.
Ans: Patches

30. ___ is all about applying policies relating to using services.
Ans: Governance

31. ___ is a business model in which a large company rents space for smaller companies
Ans: Storage as a Service

32. Improved contribution to stakeholder returns considered as one of the benefits of IT governance. State [True/False]
Ans: True

33. ___ enables an integrated approach to meet external legal and regulatory requirements.
Ans: External compliance

34. Cloud governance is a shared responsibility between ___ and ___.
Ans: user of cloud services and cloud provider

35. KPI stands for ___.
Ans: Key Performance Indicators.

36. Name the Governance strategy which needs to be supported.
Ans: Understanding the compliance, Understanding the performance goals

37. Each industry has a set of governance principles based on its ___ and ___and its view of risk.
Ans: regulatory and competitive environment

38. Many organizations use a ___ as a record of IT services.
Ans: service catalogue

39. The cloud needs governance bodies that deal with the standardization of services and other shared infrastructure issues. State [True/False].
Ans: True

40. ___ is the first and only open-source RDBMS purpose-built entirely for data warehousing and business intelligence, developed by the Eigenbase Project.
Ans: LucidDB

41. ___ provides its own online word processor and cloud storage space for your documents.
Ans: Adobe

42. ___ search engine uses heavy cloud processing to bring detailed searches to handheld device
a. Microsoft’s mobile phone
b. Picnik
c. Evernote
d. Jooce
Ans: a. Microsoft’s mobile phone

43. ___ offers a virtual lab in the cloud
Ans: Skytap

44. The Force.com Migration Tool is a ___ based command-line utility.
Ans: Java/Ant-

45. ___ is important to sales professionals who want to have visibility of the types of activity by their team.
Ans: Sales activity dashboard.

46. ___ is the cornerstone service for the email to most of the organization.
Ans: MS Exchange

47. The main tool for migrations in VMware’s arsenal is VMotion state [True/False].
Ans: True

48. ___ confirms all data input to any system or applications are whole, correct, and realistic to ensure the completeness and accuracy of data input-output and processing.
Ans: Input validation controls

49. Consistency of speed is mandatory for evaluating performance. State [True/False]
Ans: True

50. Hyperic HQ is also referred to as ___
a. private cloud
b. public cloud
c. hybrid cloud
d. None of the above
Ans: a. private cloud

51. A ___ to act as an obstruction between the public Internet and any private network.
Ans: firewall

52. ___ is a patented software framework introduced by Google to support distributed computing on large sets of data.
Ans: MapReduce

53. Hyperic also offers a free cloud monitoring tool called ___
Ans: CloudStatus

54. Make sure your vendor provides customizable ___ and ___.
Ans: data views and reporting

55. CSV stands for ___
Ans: Comma Separated Value

56. Who sees cloud computing as an evolution of business that is no less influential than e-business?
Ans: Gartner

57. The Service Cloud is made up of ___ main components.
Ans: six

58. A web application framework is used to support the development of ___ web sites.
Ans: Dynamic

59. SaaS stands for ___.
Ans: Software As a Service

60. The concept of ___ is allied with the power of a judge or government entity to declare authority over the persons or things involved in an action and to make a decision about a specific issue or sets of facts.
Ans: Jurisdiction

Download Cloud Computing multiple choice questions and answers in PDF

Cloud Computing Multiple Choice Questions and Answers: Set-1

Thanks for reading from our blogs, if you like the post on Cloud Computing Multiple Choice Questions and Answers please do not forget to share on social media.

Share on Social Media

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *